
Broodje Boppe
Voor een gezondere regio
Écht goed eten is niet alleen lekker en gezond, maar ook goed voor de aarde. Broodje Boppe is het resultaat van een unieke samenwerking tussen Friese boeren, bakkers, chefs en groothandel Boer & Chef. Met elkaar ontwikkelden zij een broodje dat biodiversiteit en circulariteit viert. Een broodje dat al het moois van Fryslân bij elkaar brengt. Een broodje om, zoals ons Friezen betaamt, grutsk op te zijn.


Zo smaakt de toekomst van Fryslân
Broodje Boppe verbindt boeren en chefs, makers en eters, oude ambachten en nieuwe inzichten. Dit is hoe Fryslân smaakt als we met elkaar circulair denken en doen. Elk seizoen heeft zijn eigen Broodje Boppe. Altijd verrassend, smakelijk en écht Fries. En altijd samengesteld met aandacht voor natuur, bodem en mens. Eet Fryslân mooier. Kies voor Broodje Boppe.
De broodjes
Op het kaartje zie je waar de ingrediënten van het broodje vandaan komen. Nieuwsgierig wat er precies uit welke plek komt? Even scrollen, je ontdekt het hieronder.

Broodje Boppe brengt Fryslân terug op je bord. Dit heerlijke broodje is helemaal gemaakt van ingrediënten uit de Friese bodem. Met zorg samengesteld door boeren, bakkers en chefs die met passie werken aan eerlijk en gezond eten. In elke hap proef je de Friese trots, het ambacht en de toekomst.

- Graanbroeders Harich: volkoren tarwemeel en rogge
- It Griene Sân, Workum: rode biet
- Waldfarming, Jistrum: Friese gele woudbonen
- De Havercöoperatie, Damwâld: naakte haver
- Lytse Griente, Goutum: radijs cress en mosterdzaad

- Graanbroeder Harich: volkoren tarwemeel en rogge
- It Griene Strân, Workum: gele ui, koolrabi, roomkaas uien creme
- De Molkerei, Oudebildtzijl: Friese geitenkaas
- Lytse Griente, Goutum: basilicum
Zij maakten Broodje Boppe

Bestel Broodje Boppe
Wil jij Broodje Boppe op jouw menu zetten? Neem dan contact met ons op! Of je nu cateraar bent, horecaondernemer, organisatie of evenement; we gaan graag met je in gesprek over hoe jij Broodje Boppe kunt serveren aan jouw gasten.

Een samenwerking van Friese trots
Broodje Boppe is een initiatief van Circulair Friesland, naar aanleiding van vergelijkbare broodjes van MVO Nederland. Chefs Kees Meinderts, Marco Poldervaart, Jarst Bekius en Jouke-Piet Drijfhout en bakkers Roel Boonstra, Hielco Boonstra, Marten Boonstra en Johnny de Vries waren nauw betrokken bij de ontwikkeling van Broodje Boppe, net als Dutch Cuisine en de regionale groothandel Boer & Chef. Broodje Boppe wordt mede mogelijk gemaakt door 3ST.

Contact
Marlise Vroom richt zich sinds 2010 met name op de voedsel- en landbouwtransitie en op het voorkomen van ziekten door gezond eten van een gezonde bodem. Als projectleider van Broodje Boppe verbindt ze partijen, start ze bewegingen en werkt ze aan integrale oplossingen.
Wil je meer weten over Broodje Boppe of zelf aanhaken? Neem dan contact met haar op.

Projectleider
Neem contact op met Marlise