Food Forward Friesland
Hoe voorzien we de wereld, Nederland en specifiek de provincie Fryslân op een duurzamere manier van voedsel? Hoe produceren we in de toekomst voldoende én voedzaam voedsel binnen de grenzen van de planeet. En hoe zorg je voor een toekomstbestendig businessmodel?
Voedselvraagstuk
We staan voor de enorme opgave om in 2050 genoeg gezond voedsel te produceren om 10 miljard monden mee te kunnen voeden. Voedsel dat geproduceerd wordt met respect voor omgeving, natuur en planeet. Niet alleen duurzaam, maar ook economisch rendabel. Het voedselvraagstuk heeft snel oplossingen nodig. Reden om Food Forward Tracks te organiseren. Daarin gaat Rabobank – ‘s werelds grootste financiële dienstverlener in food- & agri – samen met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners op zoek naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties, te beginnen in de regio.
Rens x Rabo
Rens Kroes, geboren en getogen in Fryslân, is partner van de beweging Food Forward. Rabobank en de bekende influencer willen samen bouwen aan een wereld met genoeg gezonde voeding voor iedereen, met minder ecologische impact. Dat doen ze door consumenten én producenten te inspireren om duurzamere keuzes te maken in de omgang met eten.
Voeding is brandstof
Kroes: “Het is mijn persoonlijke missie om mensen bewust te maken van gezonde voeding en een duurzaam leven. Voeding is de brandstof voor ons lichaam. Daarom is het belangrijk dat we nadenken over hoe we ons vanaf vandaag, kijkend naar de toekomst, op een duurzame manier kunnen voeden.”
Samen zoeken naar nieuwe oplossingen
Food Forward is een initiatief van Rabobank. De beweging wordt uitgerold in 14 foodregio’s en heeft als doel om medio 2021 opgeteld 14 evenementen te organiseren. Per regio doet Rabobank onderzoek naar de kansen en bedreigingen in de Food & Agrisector en jaagt initiatieven aan die duurzame oplossingen en innovaties zijn voor het voedselvraagstuk van morgen. Zij werkt daarvoor samen met de hele voedselketen, van boer tot bord: ondernemers, consumenten, partners en opiniemakers.
Friese aftrap
De aftrap van de Rabo Food Forward Track vond op 17 april 2019 plaats in het Friese Jirnsum, in Brasserie 2050. In een grote glazen kas werd het eten van de toekomst geserveerd en gingen opiniemakers, smaakmakers, food & agri-ondernemers en voedselexperts aan de slag met het voedselvraagstuk, op zoek naar duurzame oplossingen, nieuwe verdienmodellen en innovaties.
Praktische info
Kijk hier voor meer informatie over Rabo Food Forward.