Terug naar overzicht

BLOG: Vooruit met de geit!

Deze week is de week waar veel mensen naar uit hebben gekeken. Gisteren was #1juni zelfs trending topic op social media. Er lijkt wat meer ruimte te komen om er weer op uit te trekken. Met een aantal data in het verschiet waarop de maatregelen nog verder versoepelen, komen ook de eerste fysieke afspraken weer in de agenda. Ook mijn agenda vult zich weer.

Natuur & beweging

Het positieve hiervan vind ik dat veel afspraken buiten plaatsvinden, aan een picknicktafel of gewoon op de grond. Het is fijn om te zien dat de natuur dichter bij ons is komen te staan. Daarnaast hebben veel mensen eindelijk de stap gezet om meer te gaan bewegen. Dat dit goed is voor de algehele gezondheid was wel bekend, maar dat de invloed op het immuunsysteem zo groot is, is voor velen een eye opener. Allemaal stappen vooruit. En ook: hét moment voor verandering.

(Geen) einde

Voor mijzelf gaat er vanaf nu ook wat veranderen. Mijn werkzaamheden als aanjager mobiliteit bij Circulair Friesland stoppen. Ik ben blij dat ik de afgelopen 2 jaar als aanjager heb mogen bijdragen aan de verduurzaming van de mobiliteit in Friesland. Met het einde van mijn aanjagerschap is geen einde gekomen aan een samenwerking. Ik weet zeker dat ik mijn collega’s en de leden van de vereniging nog veel tegen zal komen in het werkveld. Ik blijf actief om zoveel mogelijk acties op te zetten voor het behoud van een leefbaar klimaat.

1 Miljoen bomen en struiken

Mocht je mij nog tegen willen komen: ik ben met Urgenda in ieder geval bezig om tussen november en maart 1 miljoen bomen en struiken te planten in heel Nederland. Dus als je nog een hoekje over hebben voor wat biodiversiteit, laat het me dan vooral weten. Samen kunnen we best veel bereiken. Vooruit met de geit! 

– Tsjeard Hofstra

Terug naar overzicht