Terug naar overzicht

Studenten NHL Stenden Hogeschool verduurzamen restaurants

Zes restaurants in en rond Leeuwarden zijn, samen met studenten van de Frisian Design Factory van NHL Stenden Hogeschool, een project gestart om de duurzaamheid in restaurants te verhogen.

Twee studententeams, één van NHL Stenden en één van de Hogeschool van Amsterdam, werken samen aan het ontwerpen van meer duurzame producten en processen. Doel is om de koks van de toekomst te leren hoe ze beter voedsel kunnen creëren en verantwoord kunnen omgaan met afval in restaurants.

Op basis van praktijkgerichtonderzoek ontwikkelen studenten van de Frisian Design Factory nieuwe modellen die de milieuvriendelijkheid van de restaurants verbeteren. Parallel aan dit proces ontwikkelen studenten van de Hogeschool van Amsterdam lesprogramma’s voor mbo-opleidingenDe studenten werken samen met lectoren van NHL Stenden en Marlise Vroom, aanjager voeding bij Circulair Friesland.

Duurzaamheid

De deelnemende restaurants zijn Eindeloos in Leeuwarden, Wannee van NHL Stenden in Leeuwarden, NU van de Friese Poort in Sneek en Drachten, LEF van het Friesland College in Leeuwarden en het bedrijfsrestaurant van Provincie Fryslân. Deze restaurants hebben afzonderlijk van elkaar al verschillende initiatieven ingevoerd op het gebied van duurzaamheid en circulariteit.

Uitkomsten

In juli 2019 leveren de studenten een adviesrapport op met hun bevindingen. De uitkomsten zullen op verzoek met andere restaurants gedeeld worden.

Terug naar overzicht