Vonketon: online brainstorm over de toekomst na corona

Ondernemers, wetenschappers, burgers, creatievelingen, onderwijsmakers, studenten: zo’n 180 mensen met verschillende achtergronden en expertises ontmoetten elkaar op 14 en 15 mei 2020 digitaal voor de allereerste noordelijke Vonketon. Tijdens een tweedaagse brainstorm dachten zij na over de toekomst ná de coronacrisis.  Corona en de SDGs in regionale context In…

Friese Voedselbeging: voor een duurzaam, gezond en houdbaar voedselsysteem

Veel van het voedsel dat op ons bord belandt, heeft daarvoor eerst de halve wereld rondgereisd. Dat is niet duurzaam, maar ook helemaal niet nodig. In Fryslân zelf worden namelijk de mooiste producten verbouwd en geproduceerd. Dat is voedsel dat niet of nauwelijks hoeft te reizen, lekker én voedzaam is. Als…

World Food Week in Fryslân

Wat eten we nu eigenlijk elke dag? En waarom? Tijdens de World Food Week (van 14 t/m 20 oktober 2019) in Fryslân gaat het over bewust genieten van eten dat een verschil maakt voor onze gezondheid, het klimaat, de bijen en de boeren. Horecaondernemers, boeren, supermarkten, scholen, burgers, Friese overheden…

Studenten verduurzamen restaurants

Studenten van de Frisian Design Factory van NHL Stenden Hogeschool zijn samen met zes Friese restaurants een project gestart om de duurzaamheid in de restaurants te verhogen. Een studententeam van NHL Stenden werkt samen met een studententeam van de Hogeschool van Amsterdam aan het ontwerpen van duurzamere producten en processen.