BLOG: Kijk jij ook om je heen?

In mijn vorige blog schreef ik dat de coronacrisis mij heeft doen beseffen dat zelfredzaamheid steeds belangrijker wordt om beter om te kunnen gaan met crises. Inmiddels heb ik thuis een moestuin aangelegd van 16 vierkante meter. De komende tijd krijgen de tuinbonen, kapucijners, wortels, radijs, kolen, rode bieten…

BLOG: Hoe brengen we gezamenlijk de circulaire economie tot wasdom?

Het gevaar van een blog als deze is om jou, als lezer en geïnteresseerde in de circulaire economie, meteen te bestoken met hoe het allemaal verder moet. ‘Ik spring op de kansel en zal u eens haarfijn uit de doek zal doen hoe we die circulaire economie eens gaan realiseren’,…

BLOG: Naar een andere stand

Inmiddels verschuiven we van social distancing naar smart distancing. Ik ben bezorgd en maak me druk om ‘mijn' sector. Wanneer en hoe kan en gaat die weer ‘open’? Tegelijkertijd tel ik mijn zegeningen. Ik kan buiten scharrelen in een tuin, mijn dierbaren zijn gezond en ik heb genoeg werk omhanden…

Les op bedrijfslocaties voor groen-studenten Nordwin College

Met de nodige voorzorgsmaatregelen en lessen op gezette tijden, zijn de basisscholen weer open. Voor het beroepsonderwijs is dit nog niet het geval. Voor studenten is het daarom lastig om bepaalde onderdelen van hun opleiding goed af te ronden. Vanuit dit perspectief zijn Samen FIKS en de opleiding Groen van…

Kunstenaar Claudy Jongstra aan de slag met wol van ‘Omrin-schapen’

Op 14 mei heeft Omrin, samen met biodiversiteitspartner Durkje Brouwer van Kaasmakerij Buurvrouw Durkje, schapenwol overhandigd aan kunstenaar Claudy Jongstra. Jongstra gaat de wol gebruiken voor een van de kunstwerken die onderdeel zijn van haar monumentale tentoonstelling in Museum De Lakenhal te Leiden, eind oktober 2020. ,,Het is mooi om…

BLOG: Ode aan creativiteit en flexibiliteit

Als er een spier de afgelopen weken ongekend veel training heeft gehad, dan is het wel die van de flexibiliteit. Wie niet wil breken, moet wel buigen – en daar zijn we met z’n allen nog behoorlijk goed in ook. Nog zo’n mooie eigenschap die meer dan ooit tot bloei…

BLOG: Voeding als medicijn

We zijn inmiddels in de volgende fase van de coronacrisis aanbeland en mogen onze vleugels weer een klein beetje uitslaan. Intussen blijft het voor een groot aantal bedrijven, waaronder in de horeca en evenementenbranche, enorm spannend of ze het allemaal vol kunnen houden. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het moment dat…

BLOG: Het nieuwe normaal

Na ruim 7 weken in een zogenaamde intelligente lockdown begint het stof van de ongekende pandemie ietwat neer te dalen. Als je 2 maanden geleden had voorspeld dat een griepvirus ervoor zou zorgen dat in de hele wereld ingrijpende maatregelen zouden worden genomen die de economie en het openbare leven…

Bouw je mee aan het perspectief voor ‘na’ de crisis?

Een groep maatschappelijk betrokken initiatiefnemers organiseert een online brainstorm om stil te staan bij de crisis en vooruit te kijken naar de toekomst. Deze allereerste noordelijke ‘Vonketon’ wordt op 14 en 15 mei georganiseerd. Er wordt gewerkt aan een beeld van de toekomst na de corona crisis. Iedereen is welkom…

BLOG: Verbeeldingskracht voor diepgaande verandering

Wat kunnen we leren van het coronavirus? Hoe bieden we deze crisis het hoofd? Wat is de invloed ervan op de transitie naar een circulaire economie? De teamleden van Circulair Friesland delen inzichten vanaf hun thuiswerkplek. Heleentje Swart, aanjager Onderwijs, denkt na een eerste fase van basisaanpassingen na over de…