Voeding

Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren. 

Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.

Transitie DOE Agenda

Bekijk hier de Transitie DOE Agenda voor het thema Voeding.

Nieuws

Sicco Huisman benoemd als Specialist Duurzaam Ondernemen bij Rabobank

Rabobank heeft de ambitie om haar klanten te ondersteunen in verduurzaming. Dit doet de bank door kennis, netwerken en financiële oplossingen te bieden, om zo gezamenlijk duurzame en circulaire ambities te realiseren. Hierbij richt de bank zich met name op 3 aandachtsgebieden: circulaire economie, energietransitie gebouwde omgeving en klimaat &…

Sterke Yerke ontvangt subsidie van Iepen Mienskipsfûns

Stichting Behoud Erfgoed Sterke Yerke (kortweg: Sterke Yerke) is een van de dertien projecten die in de derde ronde van 2020 subsidie ontvangt via het Iepen Mienskipsfûns van de provincie Fryslân. Sterke Yerke gaat een nieuw zeilvlot, Sterke Yerke IV, bouwen en inrichten voor onderzoek. Het doel is een nulmeting…