Voeding

Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren. 

Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.

Nieuws

Circulair bouwen voor de gastvrijheidssector

Meer dan 40 architecten, bouwers, groene- en gastvrijheidsondernemers kwamen 21 februari bijeen om samen circulair bouwen in de gastvrijheidssector naar een hoger level te tillen en de verbinding te leggen tussen de betrokken sectoren in Friesland. De middag werd afgetrapt door zes pitches van inspirators die actief zijn op het…

“Vanuit passie ben je op tijd, vanuit urgentie ben je te laat”

Circulair Inkopen

Aldus Michel Baars van New Horizon. Baars en Marije Kamphuis van Alba Concepts deelden kansen en uitdagingen rondom circulaire bouw en renovatie tijdens de aftrap van de kennisreeks rondom de GOW! Proeftuin. Samen met WDW Ontwikkelend Beheer en Van Wijnen Noord werkt Vereniging Circulair Friesland aan de ‘Gebouwde Omgeving op…