Voeding

Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren. 

Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.

Nieuws

Opdrachtgeversaanpak Fryslân bouwt Circulair van start

Leestijd: 5 minuten De Opdrachtgeversaanpak van het programma Fryslân bouwt Circulair is van start! Tijdens de Week van de Circulaire Economie kwamen op vrijdag 15 maart zo’n 100 opdrachtgevers (gemeenten en woningcorporaties) van (woning)bouwprojecten in Fryslân bijeen om samen circulair en biobased bouwen op te schalen.  Friso Douwstra,…

Nieuw lid: Studio ArnoldHoman

Na mijn terugkeer naar het Heitelân heb ik afgelopen jaar ‘Studio ArnoldHoman’ opgericht. Als ervaren architect heb ik hiermee vanuit een lang dienstverband de stap gezet naar zelfstandig ondernemerschap. Een bewuste stap die me ‘dichter’ bij mijn drie passies brengt: Verbeelden, Verbinden en Verduurzamen. Als vormgever koos ik letterlijk en…

Nieuw lid: Heijmans

Heijmans Woningbouw in Noord Nederland Heijmans heeft als doel om in 2030 met al ons werk een positieve impact te maken voor de aarde. Daarbij werken we toe naar uitsluitend duurzame oplossingen en werkmethoden om actief bij te dragen aan een beter klimaat, waterhuishouding en biodiversiteit. Een stevige ambitie. Vanuit…