Voeding

Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren. 

Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.

Transitie DOE Agenda

Bekijk hier de Transitie DOE Agenda voor het thema Voeding.

Nieuws

De eerste editie van Generatie Fryslân 2035

De eerste editie van Generatie Fryslân 2035 is een feit! Gistermiddag kwamen meer dan 100 young professionals – allemaal tussen de 20 en 35 jaar en werkzaam in het bedrijfsleven, de overheid, het onderwijs en NGO’s – bijeen op de Kanselarij in Leeuwarden. De gelijkenis tussen de young professionals is…

Koplopersymposium van de duurzame gastvrijheidssector

Wat betekent het om toekomstbestendig te ondernemen in de gastvrijheidssector? Wat kan je als ondernemer doen en hoe betrek je je gasten, medewerkers en leveranciers hierbij? Dit was het centrale thema van het Koplopersymposium op donderdagmiddag 21 april in De Harmonie in Leeuwarden. Tien Koplopers, variërend van schouwburg…

Het inspiratie diner van Noord-Nederland woont Circulair

De huidige woningcrisis als kans de bouw te transformeren Woningnood is als vraagstuk met stip gestegen op de maatschappelijke agenda. Dit verhoogt – naast de noodzaak CO2-uitstoot radicaal om te buigen, en grondstoffen schaarste te voorkomen – de druk op de Bouw verder. Het vraagt juist nu om een versnelling…