Voeding

Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren. 

Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.

Nieuws

SJB Media: ‘lid zijn van Circulair Friesland genereert energie’

In gesprek met Sipke Jan Bousema, eigenaar van SJB Media; een mediabedrijf dat merkpositionering, merk- en mediastrategie en identiteitsontwikkeling combineert met storytelling en strategische communicatie om positieve impact te maken. Kun je ons meer vertellen over SJB Media? SJB Media is een mediabedrijf dat zich richt op merkpositionering,…

Terugblikken en vooruit kijken – Fryslân bouwt Circulair

Per actielijnen blikken we terug op 2024 en kijken we vooruit naar wat 2025 voor ons in petto heeft. Opdrachtgeversaanpak 2024 In maart 2024 ging de opdrachtgeversaanpak van start! Via concrete projecten leren gemeenten en woningcorporaties hoe ze circulaire bouwprojecten succesvol realiseren. De aanpak omvat een kennis- en intervisietraject,…

Vereniging Circulair Friesland wint de LangmanPrijs 2024!

2025

Woensdag 8 januari kregen we de prijs uitgereikt door juryvoorzitter Jouke de Vries, voorzitter van college van bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Martiniplaza in Groningen. Circulair Groningen Drenthe kreeg van de jury hierbij een eervolle vermelding. We zijn enorm trots op de LangmanPrijs en…