
Voeding
Voeding is de basis van ons bestaan. We kunnen niet zonder. Van ontbijt tot diner en alles daar tussenin: wat wij elke dag op ons bord scheppen, is deels bepalend voor onze gezondheid en heeft grote invloed op de wereld om ons heen. Op het landschap, klimaat, water en biodiversiteit. We kunnen niet langer doorgaan met de huidige manier van consumeren en produceren.
Steeds meer boeren, bedrijven, ngo’s, onderwijzers, medici, overheden en burgers zetten zich in voor circulaire voeding. Dat begint met een vitale bodem. Maar we zetten ons ook in om consumenten te bewegen écht gezonder te gaan eten (met meer groenten en minder vlees) en besteden aandacht aan de vermindering van voedselverspilling, hergebruik van voedselafval, voedseleducatie voor onderwijs en horeca, innovaties en nieuwe vormen van community supported agriculture.
Aanjager Voeding

Marlise Vroom
marlise.vroom@circulairfriesland.frl
06-53786826
Ik wil er samen met onze leden voor zorgen dat gezonde voedselproductie loont, gezond eten het nieuwe normaal wordt, vraag en aanbod van gezond eten toeneemt en er geen voedsel meer wordt verspild.
– Marlise Vroom, aanjager Voeding
Succesverhalen
Ontdek welke succesvolle projecten en initiatieven er zijn op het gebied van circulaire voeding bij onze leden en bij andere Friese organisaties.
Nieuws
Nieuws
Omrin uitgeroepen duurzaamste bedrijf van Nederland
De vakjury van Stichting Nederland CO2 Neutraal heeft Omrin op 5 december… Lees verder
Opening afhaalpunt De Streekboer in de Wâlden
“Lokaal eten is gezonder en eerlijker voor iedereen”, zegt Sandra Ronde, medeoprichter… Lees verder
De Circulaire 11-Stedentocht
RUG/Campus Fryslân organiseert in samenwerking met Provincie Fryslân de circulaire 11-stedentocht. Dit… Lees verder